Składniki:

60 g owsa ekspandowanego
6 listków sushi nori
100 g łososia wędzonego
2 opakowania serka Philadelphia
czarny sezam do dekoracji
pasta wasabi
100 g ogórka zielonego
20 ml soku sojowego 
mata bambusowa

Przygotować składniki do zrobienia sushi - ekspandowany owies wymieszać wraz z serkiem, ogórka i łososia pokroić w cienkie paski.

Na bambusowej macie położyć liść nori i ułożyć na nim centymetrową warstwę ekspandowanego owsa z serkiem, przy dolnej krawędzi liścia ułożyć paski ogórka i łososia, posypać czarnym sezamem i posmarować niewielką ilością pasty wasabi, następnie zwinąć matę wraz z liściem tak, aby zamknąć wewnątrz włożone składniki. Zwiniętą rolkę pokroić na plastry o grubości ok. 1,5 cm.

inne marki

Nowy baner
Nowy baner
Nowy baner
Nowy baner